Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ: Σημείωση #4

7/24
Τ.Μ.:

Παρακάτω είναι ένα γράμμα που εμφανίστηκε στο Πλέιμποϋ κάποια χρόνια πριν («Ο Σύμβουλος του Πλέιμποϋ», Πλέιμπόϋ, Απρίλιος 1969, σελίδες 62-64):
Άκουσα πρόσφατα έναν γέρο με δεξιές αντιλήψεις, φίλο των παππούδων μου, να υποστηρίζει ότι το πρόσφατο κύμα δολοφονιών στην Αμερική είναι έργο μιας μυστικής εταιρείας που ονομάζεται Ιλλουμινάτι. Έλεγε πως οι Ιλλουμινάτι υπήρχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας, ότι ελέγχουν τα παγκόσμια τραπεζικά καρτέλ, πως είναι όλοι Μασόνοι 32ου βαθμού και πως ήταν γνωστοί στον Ίαν Φλέμινγκ που τους σκιαγράφησε σαν ΣΠΕΚΤΡΟΥΜ στα βιβλία του Τζέιμζ Μποντ, λόγος για τον οποίον οι Ιλλουμινάτι τον έβγαλαν από τη μέση. Αρχικά τα απέρριψα ως παρανοϊκές ψευδαισθήσεις. Μετά όμως διάβασα στον Νιού Γιόρκερ πως ο Άλαν Τσάπμαν, ένας από τους ανακριτές του Τζιμ Γκάρισον στην έρευνα της Νέας Ορλεάνης για την δολοφονία του Τζον Κένεντι, πιστεύει πως οι Ιλλουμινάτι υπάρχουν στ’ αλήθεια…»
Φυσικά το Πλέυμπόϊ τα χαρακτηρίζει όλα αυτά γελοία και παραθέτει την κοινά αποδεκτή εκδοχή της Μπριτάννικα πως οι Ιλλουμινάτι έκλεισαν το μαγαζί το 1785.

Πατ
~The Illuminatus! Trilogy, Robert Shea - Robert Anton Wilson (Book 1: The Eye in the Triangle)
mp3 version ---> here <----


Creative Commons LicenseΑυτό το έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: