Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

EΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ: Σημείωση #5

7/26
Τ.Μ.:

Μερικές φορές βρίσκεις πράγματα στα πιο απίθανα μέρη. Το παρακάτω απόσπασμα είναι από ένα γυναικείο περιοδικό («Η Συνομωσία», της Σάντρα Γκλας, περιοδικό Τίνσετ, Μάρτιος 1969, σελίδες 34-40).
Ο Σάιμον ξεκίνησε να μου λέει για τους Πεφωτισμένους της Βαυαρίας. Η εφιαλτική ιστορία ξεκινάει το 1090 π.χ. στη Μέση Ανατολή, όπου ο Χασάν Ι Σαμπάχ ίδρυσε ίδρυσε την Ισμαϊλίτικη σέκτα, ή Χασισίμ. Τους έλεγαν έτσι λόγω της χρήσης χασίς που έκαναν, ενός θανατηφόρου ναρκωτικού που βγαίνει από το φυτό της κάνναβης καλύτερα γνωστού ως μαριχουάνα ή το φονικό χόρτο μαριχουάνα… Η σέκτα αυτή τρομοκρατούσε τον μουσουλμανικό κόσμο ώσπου οι Μογγόλοι του Τζένγκινς Χαν έφεραν καινούργιο νόμο και επανέφεραν την τάξη στην περιοχή. Παγιδευμένοι στο ορεινό κρησφύγετο τους, οι τοξικομανείς Χασισίμ δεν ήταν αντάξιοι των υγιών Μογγόλων πολεμιστών, το οχυρό τους καταστράφηκε και οι χορεύτριές τους πήγαν πακέτο στη Μογγολία για αποτοξίνωση. Η επικεφαλής της σέκτας διέφυγαν δυτικά….
«Οι Ιλλουμινάτι εμφανίστηκαν ξανά στην Βαυαρία το 1776», μου είπε ο Σάιμον…. «Ο Άνταμ Βάισχαουπτ, μελετητής του αποκρυφισμού, μελετούσε τη διδασκαλία του Χασάν Ι Σαμπάχ και καλλιεγούσε κάνναβη στην αυλή του. Στις 2 Φεβρουαρίου 1776, ο Βάισχαουπτ διαφωτίστηκε. Ίδρυσε επίσημα τους Αρχαίους Πεφωτισμένους Προφήτες της Βαυαρίας την 1η Μαΐου 1776. Το μότο τους ήταν ‘Ewige Blumenkraft’ … Προσέλκυσαν πολλά επιφανή μέλη όπως ο Γκαίτε και ο Μπετόβεν. Ο Μπετόβεν είχε κολλήσει μια αφίσα που έγραφε Ewige Blumenkraft πάνω στο πιάνο που συνέθεσε και τις 9 συμφωνίες του».
Η τελευταία παράγραφος του άρθρου όμως, είναι η πιο ενδιαφέρουσα:
Είδα πρόσφατα ένα ντοκιμαντέρ για το Συνέδριο των Δημοκρατικών το 1968, και έμεινα με την σκηνή που ο γερουσιαστής Αβραάμ Ρίμπικοφ έκανε ένα προσβλητικό σχόλιο που προκάλεσε την οργή του δήμαρχου του Σικάγο. Μέσα στο χαμό που ακολούθησε ήταν αδύνατο να ακούσει κάποιος την απάντηση του δημάρχου και έχουν γίνει διάφορες εικασίες για το τι πραγματικά είπε. Σε μένα φάνηκε πως τα χείλη του σχημάτισαν τις λέξεις που μέχρι τότε είχαν γίνει τρομακτικά οικείες: “Ewige Blumenkraft”

Όσο πιο πολύ το σκαλίζω, τόσο πιο άγρια φαίνεται η όλη εικόνα. Πότε θα το πούμε στο Τζορτζ;

Πατ
~The Illuminatus! Trilogy, Robert Shea - Robert Anton Wilson (Book 1: The Eye in the Triangle)mp3 version ---> here <----


Creative Commons LicenseΑυτό το έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: