Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Everybody stay calm! Everything is under control!

Μια μέρα λοιπόν, πολύ καιρό πριν, κυνηγούσαμε βιβλία στην Αθήνα με κάτι φίλους. Μπήκαμε σε ένα μικρό βιβλιοπωλείο στην Θεμιστοκλέους (το Μικρό Μοναστηράκι) που στο υπόγειό του έχει στοιβαγμένα μεταχειρισμένα βιβλία, τόσα πολλά που αμφιβάλω αν και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης ξέρει τι έχει θαμμένο εκεί μέσα. Είχαμε μπει αρκετές φορές και πάντα βρίσκαμε κάτι ενδιαφέρον να αγοράσουμε. Το πρόβλημα ήταν όταν δεν είχε κάποιος λεφτά και ήθελε ένα βιβλίο. Προσωπικά είχα κρύψει διάφορους θυσαυρούς με σκοπό να τους ανασύρω αργότερα, αλλά ΠΟΤΕ δεν τους ξανάβρισκα. Δεν ξέρω αν κάποιος άλλος τους αγόραζε, ή αν απλά εξαφανίζονταν αλλά πολλές φορές είχαμε αστειευτεί λέγοντας πως το υπόγειο είναι ένα είδος... αχμ... θάλασσας βιβλίων, και ανάλογα με το κύμα, βιβλία έρχονται και φεύγουν...
Τέλος πάντων, να μην πολυλογώ εκείνη τη μέρα, θυμάμαι έναν φίλο μου να κρατάει ένα βιβλίο και να το περιεργάζεται δύσπιστος. Το βιβλίο είχε μια πυραμίδα με ένα μάτι στο εξώφυλλο και αμέσως αυτό με ξένισε, αλλά...
Το βιβλίο λεγόταν "Everything is under control" και ήταν "από εκείνον τον τύπο που έγραψε το Illuminatus!". Τιμή, 300 δραχμές.
Δεν το έχω ξαναδεί σε βιβλιοπωλείο από τότε.





2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://megapolisomancy.wordpress.com/

alX είπε...

Σε ευχαριστώ για το πολύ επικοδομητικό σχόλιο σου πάνω στην συνέντευξη του Μπομπ, την οποία είμαι σίγουρος πως παρακολύθησες με τρομερό ενδιαφέρον και προσήλωση, όπως άλλωστε φαίνεται και από τον σχολιασμό σου.
Θα συμφωνήσω σε πολλά σημεία μαζί σου, καθώς τα επιχειρήματά σου είναι καταιγιστικά, αλλά θα σου προτείνω την επόμενη φορά να μη γράφεις τόσα πολλά, γιατί κουράζεις πραγματικά το κοινό.