Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Η πραγματικότητα της υπερβολής και η υπερβολή της πραγματικότητας

Είμαστε σχεδόν συνηθισμένοι να επιβεβαιώνονται πράγματα που γράφτηκαν δεκαετίες πριν από ανθρώπους που είχαν το χάρισμα να οσφρίζονται τις τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον... Το είδαμε στο 1984, στον Θαυμαστό Καινούργιο Κόσμο και σε άλλα πολλά βιβλία. Το Illuminatus! Trilogy δεν αποτελεί εξαίρεση.
Παρόλα αυτά, το παρακάτω απόσπασμα συνεχίζει να με εκπλήσει με την ακρίβειά του κάθε φορά που το διαβάζω.
Σημείωση, το Illuminatus! Trilogy δημοσιεύτηκε το 1975.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Ακούω, αλλά όχι χωρίς κριτική σκέψη. Για παράδειγμα, αν οι Ιλλουμινάτι ελέγχουν την Αμερική σήμερα, ποιος είναι ο σκοπός των δολοφονιών;»

«Ο έλεγχός τους στην Ουάσινγκτον είναι ακόμα λίγο επισφαλής. Έχουν καταφέρει να κάνουν την οικονομία σοσιαλιστική. Αν όμως έδειχναν τώρα το πρόσωπό τους και άρχιζαν να επιβάλουν ολοκληρωτικό καθεστώς, θα γινόταν επανάσταση. Θα ξεσηκωνόταν η μεσαία τάξη μαζί με τους δεξιούς και τους αριστερούς-φιλελεύθερους. Οι Ιλλουμινάτι δεν έχουν αρκετή δύναμη ώστε να μπορέσουν να αντέξουν μια τόσο μαζική επανάσταση. Αλλά μπορούν να κυβερνούν μέσω της απάτης, και μέσω της απάτης θα αποκτήσουν στο τέλος πρόσβαση στα εργαλεία που χρειάζονται για να ολοκληρώσουν το έργο της κατάργησης του Συντάγματος»

«Τι είδους εργαλεία;»

«Πιο αυστηρά μέτρα ασφάλειας. Παγκόσμια ηλεκτρονική παρακολούθηση. Αυθαίρετοι νόμοι. Νόμοι που θα επιτρέπουν να σε σταματάνε και να σε ψάχνουν χωρίς ένταλμα. Κυβερνητική επιθεώρηση οποιουδήποτε είδους αλληλογραφίας. Αυτόματη καταχώρηση δακτυλικών αποτυπωμάτων, φωτογραφιών, δειγμάτων αίματος και τοξικολογική ανάλυση κάθε ανθρώπου που συλλαμβάνεται προτού καν κατηγορηθεί για κάποιο έγκλημα. Νόμοι που κάνουν παράνομη την αντίσταση σε σύλληψη, έστω κι αν αυτή η σύλληψη είναι παράνομη. Νόμοι που εγκαθιδρύουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για υπόπτους ταραξίες που έχουν σκοπό να ανατρέψουν το σύστημα. Έλεγχοι στις άδειες όπλων. Περιορισμοί στις μετακινήσεις. Οι δολοφονίες βλέπεις, κάνουν αναγκαία την θέσπιση τέτοιων νόμων στην κοινή γνώμη. Αντί να αντιληφθούν πως υπάρχει μια συνομωσία από μια χούφτα ανθρώπους, η κοινή γνώμη καταλήγει στο συμπέρασμα, ή κατευθύνεται στο συμπέρασμα, πως πρέπει να περιοριστεί η ελευθερία όλου του λαού για να προστατευτούν οι ηγέτες του. Ο λαός συμφωνεί πως δεν μπορεί να εμπιστεύεται τον εαυτό του. Οι στόχοι των δολοφονιών θα είναι σύμβολα της αριστεράς ή της δεξιάς που είτε δε συμμετέχουν στην συνομωσία των Ιλλουμινάτι, είτε έχουν χαρακτηριστεί αναξιόπιστοι. Οι αδερφοί Κένεντι και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ για παράδειγμα, ήταν ικανοί να κινητοποιήσουν ένα μαζικό λαϊκό κίνημα αριστεριστών, δεξιών, μαύρων και λευκών. Οι δολοφονίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα όμως, δεν είναι τίποτα μπροστά στο τι θα γίνει από δω και πέρα...
~The Illuminatus! Trilogy, Robert Shea - Robert Anton Wilson (Book 1: The Eye in the Triangle)


Creative Commons LicenseΑυτό το έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΈΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ: ΣΗΜΕΙΩΣΗ #12

8/3
Τ.Μ.:

Βρήκα επιτέλους το βασικό βιβλίο για τους Ιλλουμινάτι: Αποδείξεις μιας συνωμοσίας του Τζον Ρόμπινσον (Christian Book Club of America, Hawthorn, California, 1961. Πρώτη έκδοση το 1801).

Ο Ρόμπινσον ήταν μέλος της αγγλική μασονίας και ανακάλυψε μέσω προσωπικής εμπειρίας πως οι Γαλλικές Μασονικές Στοές – Όπως η Μεγάλη Στοά της Ανατολής – ήταν προσωπεία των Ιλλουμινάτι και πρωτοστάτησαν στη Γαλλική επανάσταση.

Όλο το βιβλίο ασχολείται με τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε ο Βάισχαουπτ: κάθε Μασονικό γκρουπ στο οποίο κατάφερναν να διεισδύσουν οι Ιλλουμινάτι είχε διάφορα επίπεδα, όπως ένα κανονικό Μασονικό Τάγμα, αλλά καθώς οι υποψήφιοι προχωρούσαν στη βαθμίδα ιεραρχίας και ανέβαιναν βαθμούς, σταδιακά τους αποκάλυπταν περισσότερα σχετικά με τα πραγματικά κίνητρα του κινήματος.

Αυτοί που βρίσκονταν στη βάση ήξεραν πως είναι απλά Μασόνοι.

Στα μεσαία επίπεδα, γνώριζαν πως συμμετείχαν σε ένα μεγαλύτερο σχέδιο με σκοπό να αλλάξει τον κόσμο, αλλά η πραγματική φύση του σχεδίου αυτού τους αποκαλυπτόταν μόνο σύμφωνα με όσα οι ανώτεροι πίστευαν πως είναι έτοιμοι να μάθουν.

Μόνο αυτοί που βρίσκονταν στην κορυφή ήξεραν το μυστικό, το οποίο, σύμφωνα με τον Ρόμπινσον, ήταν το εξής: οι Ιλλουμινάτι στοχεύουν να ανατρέψουν όλες τις κυβερνήσεις και τις θρησκείες, εγκαθιδρύοντας μια αναρχο-κομμουνιστική κοινωνία γεμάτη αγάπη και επειδή «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» (μια αρχή που ο Βαισχαουπτ είχε αποκτήσει από την εκπαίδευση των Ιησουϊτών όταν ήταν νέος), δεν τους ένοιαζε πόσους θα σκότωναν για να καταφέρουν αυτό τον ευγενή σκοπό.

Ο Ρόμπινσον δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με προηγούμενα κινήματα, λέει όμως συγκεκριμένα πως οι Ιλλουμινάτι της Βαυαρίας δεν καταστράφηκαν από την κυβέρνηση το 1785, αλλά ήταν για την ακρίβεια ήταν ενεργοί στην Αγγλία, στη Γαλλία, και πιθανώς και αλλού όταν έγραφε το βιβλίο, δηλαδή το 1801. Στη σελίδα 116, ο Ρόμπινσον δίνει έναν κατάλογο των στοών τους: Γερμανία (84 στοές), Αγγλία (8 στοές), Σκωτία (2), Βαρσοβία (2), Ελβετία (πολλές), Ρώμη, Νάπολη, Ανκόνα, Φλωρεντία, Γαλλία, Ολλανδία, Δρέσδη (4), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (αρκετές).

Στη σελίδα 101, αναφέρει πως υπάρχουν 13 βαθμοί στο Τάγμα. Αυτό ίσως να εξηγεί τα 13 επίπεδα της συμβολικής πυραμίδας τους.

Στη σελίδα 84 αναφέρει πως το κωδικό όνομα του Βάισχαουπτ ήταν Σπάρτακος. Ο δεύτερος στην ιεραρχία, ο Φρέιχερ Κνίγκε είχε το κωδικό όνομα Φίλο (σελίδα 117). Αυτά προκύπτουν από έγγραφα που κατάσχεσε η γερμανική κυβέρνηση μετά από έφοδο στο σπίτι ενός δικηγόρου που τον έλεγαν Ζακ και που είχε το κωδικό όνομα Κάτο. Ο Γάλλος επαναστάτης Μπαμπέφ πήρε απ’ ότι φαίνεται το κωδικό όνομα Γράκχος μιμούμενος το κλασικό ύφος αυτών των τίτλων. Το συμπέρασμα του Ρόμπινσον στη σελίδα 269, είναι άξιο αναφοράς:

Τίποτα δεν είναι πιο επικίνδυνο από μια μυστική Οργάνωση. Με τον σκοπό να παραμένει μυστικός και κρυφός στα χέρια των υψηλόβαθμων, οι υπόλοιποι περνάνε απλά χαλκάδες στις μύτες τους από τους οποίους τους σέρνουν κατά βούληση. Πασχίζουν να μάθουν το μυστικό και ευχαριστιούνται όλο και περισσότερο με όσο λιγότερα μαθαίνουν.


Πατ.

~The Illuminatus! Trilogy, Robert Shea - Robert Anton Wilson (Book 1: The Eye in the Triangle)



Creative Commons LicenseΑυτό το έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Συνωμοσιολογικό Overdose!

Για όλα τα συνωμοσιολογικά πρεζάκια ανάμεσά μας, παραθέτω την εξής σελίδα με πάνω από 100 video: http://outthereradio.net/raymonds-ultimate-conspiracy-video-list/

Στην σελίδα του Out There Radio θα βρείτε επίσης και 50 podcasts με θέμα τον αποκρυφισμό, την συνωμοσιολογία, την εναλλακτική ιστορία και το underground.
http://outthereradio.net/

Καλή διασκέδαση.

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

ΈΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ: ΣΗΜΕΙΩΣΗ #11

7/29
Τ.Μ.
Η πιο πρόσφατη ανακάλυψή μου σχετικά με το μάτι και την πυραμίδα βρίσκεται σε μία άντεργκραουντ εφημερίδα (Planet, Σαν Φραντσίσκο, Ιούλιος 1969 Τόμος Ι, #4). Το προτείνει για σύμβολο του πολιτικού κόμματος του Τίμοθυ Λίρι, όταν αυτός έτρεχε στον πολιτικό στίβο για κυβερνήτης της Καλιφόρνια προτού αρχίσει να τρέχει γενικά:
Το έμβλημα είναι ένα προκαταρκτικό σχέδιο για την κονκάρδα της προεκλογικής καμπάνιας του Κόμματος. Κάποιος πρότεινε αστειευόμενος να κόψουν όλα τα μέλη τον κύκλο από το χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου και να στείλουν μετά το κομμένο δολάριο στον Λίρι για να το κάνει ταπετσαρία στο γραφείο του. Μετά να κολλήσουν το σύμβολο στην πόρτα τους για να δείξουν πως είναι μέλη του κόμματος.
Μεταφράσεις: Το Έτος που άρχισε
Νέα Κοσμική Τάξη
Και οι δύο μεταφράσεις είναι φυσικά λάθος. Annuit Coeptis σημαίνει «Ευλογεί την αρχή μας» και Novus Ordo Se-clorem σημαίνει «μια νέα τάξη των αιώνων». Αναμενόμενο, η μελέτη δεν ήταν ποτέ το δυνατό όπλο των χίπηδων. Αλλά, ο Τιμ Λίρι, Ιλλουμινάτος;
Και να κολλήσουν το Μάτι στην πόρτα – Μου φέρνει στο μυαλό του Εβραίους που σημαδεύουν τις πόρτες τους με το αίμα ενός αμνού για να προσπεράσει τα σπίτια τους ο Άγγελος του Θανάτου.
Πατ
~The Illuminatus! Trilogy, Robert Shea - Robert Anton Wilson (Book 1: The Eye in the Triangle)


Creative Commons LicenseΑυτό το έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα.

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Η κατάχρηση της εξουσίας δεν αποτελεί έκπληξη

~ Από το http://www.realitysandwich.com/video/raw_triangle

Ο πάντα γοητευτικός RAW μας μιλάει για τους κινδύνους των σχολείων, την σοφία που ενυπάρχει στα coffeeshops του Άμστερνταμ και τη σαδιστική του ανάγκη να κάνει τους αναγνώστες του να σκέφτονται, σ'αυτό το μέχρι πρόσφατα ακυκλοφόρητο βίντεο κλιπ...