Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Η Μηχανή των Ευχών

Μετά τη Μηχανή των Ονείρων, που είχαμε παρουσιάσει κάποιο καιρό πριν, επανερχόμαστε με ένα νέο πείραμα, τη Μηχανή των Ευχών. Πρωτεργάτης πάλι ο κος Burroughs, ο οποίος αν και δεν την ανακάλυψε ο ίδιος, την χρησιμοποίησε επαρκώς ώστε να μπορεί να βγάλει κάποια συμπεράσματα και να δώσει κάποιες συμβουλές πάνω στο θέμα. Προτρέχω όμως. Ας τα πάρουμε από την αρχή τα πράγματα...


Είναι ένα όνειρο παλιό όσο η  ανθρωπότητα, να μπορεί να κάνει ευχές και να πραγματοποιούνται με ένα μαγικό τρόπο. Έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στη λογοτεχνία με διάφορους τρόπους, ειδικά με το μοτίβο «κάνε τρεις ευχές, μπλα μπλα μπλα». Συνήθως δεν καταλήγει πολύ καλά για αυτούς που κάνουν τις ευχές, επειδή παίρνουν αυτό ακριβώς που ζήτησαν…

Για παράδειγμα ένα κλασικό μοτίβο των τριών ευχών πάει ως εξής: η πρώτη ευχή σχεδόν πάντα αφορά λεφτά. Πολύ κακή ιδέα. Ηλίθια θα τολμούσα να πω, but there you have it. Η δεύτερη ευχή, σαν κάποιον που γλιστράει σε πάγο και προσπαθεί να αποφύγει το πέσιμο, απλά το κάνει πιο εντυπωσιακό και σχεδόν αστείο. Η τρίτη ευχή προσπαθεί να συμμαζέψει το χάος που προκάλεσαν οι άλλες δύο και οι πρωταγωνιστές της ιστορίας θα είναι τυχεροί αν καταφέρουν να επιστρέψουν στην πρότερη κατάσταση που βρίσκονταν πριν κάνουν τις ευχές, την οποία τώρα φυσικά βλέπουν ως ιδανική μετά από όλα αυτά που πέρασαν.

Το πρώτο πράγμα λοιπόν που πρέπει να μάθουμε, προτού καν μιλήσουμε για το μηχανισμό εκπλήρωσης των ευχών, είναι το πως να κάνουμε ευχές με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μας γυρίσουν μπούμερανγκ, ώστε να έχουμε τις λιγότερες πιθανές απώλειες. Δεν είναι εύκολο πράγμα να το κάνεις και οι λέξεις εδώ παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.

Στην αρχή τουλάχιστον, καλό είναι να αποφεύγουμε ευχές με σαφή υλικά αποτελέσματα (εκτός αν θέλετε να γίνετε ήρωες ιστορίας). Είναι γνωστές οι περιπέτειες κάποιου που ζήτησε να αποκτήσει λεφτά, για να ξυπνήσει την άλλη μέρα με τα νέα του θανάτου κάποιου αγαπητού συγγενή ο οποίος του άφησε μια διόλου ευκαταφρόνητη κληρονομιά… Ή εκείνου που ζήτησε να επανέλθει στη ζωή η νεκρή του αγάπη, μόνο για να ξυπνήσει από περίεργους ήχους τη νύχτα και να βρει ένα μισοσαπισμένο ζόμπι στο κατώφλι του…

Κατά δεύτερον μην κάνετε ευχές με ενσωματωμένη αρνητικότητα έστω και σε λεκτικό επίπεδο. Ευχές που ξεκινάνε με τις φράσεις «Δεν θέλω» ή «Θέλω να μην» έχουν αποτύχει προτού καν ξεκινήσουν το ταξίδι τους. Στην καλύτερη περίπτωση δε θα γίνει τίποτα. Αλλά επειδή το σύμπαν δε λειτουργεί με τις «καλύτερες περιπτώσεις», το πιθανότερο είναι πως θα συμβεί αυτό ακριβώς που ζητάτε να μη συμβεί.  Η αρνητικότητα και σε συναισθηματικό επίπεδο πρέπει να αποφεύγεται επίσης. Δεν έχει νόημα να εύχεστε κάτι αισιόδοξο όταν έχετε απαισιόδοξη συναισθηματική κατάσταση, αυτό που θα καταφέρετε είναι να υλοποιήσετε αυτό που νιώθετε.

Κατά τρίτον πρέπει να θέλετε πραγματικά να συμβεί αυτό που ζητάτε. Ευχές με περιορισμούς και με «αλλά» είναι καταδικασμένες Ή κάντε το με όλη την ψυχή και το μυαλό σας, ή μην το κάνετε καθόλου. Αν είναι η ευχή να πυροδοτεί ένα τεράστιο εσωτερικό debate σχετικά με ηθικά ζητήματα και ανησυχίες και μπλα μπλα μπλα, τότε ξαναγυρίστε στον πίνακα σχεδιασμού.

Κατά τέταρτον πρέπει να θέτονται συγκεκριμένα όρια μέσα στα οποία θα πραγματοποιηθεί η ευχή. Για να επιστρέψουμε στο παράδειγμα των χρημάτων, η ευχή «Θέλω να αποκτήσω λεφτά» είναι σα να χώνεις το χέρι σου μέσα σε κυψέλη τίγκα στις μέλισσες για να αρπάξεις το μέλι. «Θέλω να πάρω αύξηση 200 ευρώ στη δουλειά που βρίσκομαι τώρα» είναι πολύ καλύτερο, καθώς έχει θέσει κάποια όρια, όπως την πηγή των χρημάτων και το ποσό, παρόλο που δεν είναι τέλεια σαν ευχή. Για παράδειγμα μπορεί να πάρω την αύξηση, αλλά να συνοδεύεται με καινούργιες ευθύνες, με διευρυμένο ωράριο κλπ...

Κατά πέμπτον πρέπει να διατηρούμε μια ουδέτερη και θετική στάση σχετικά με την έκβαση της ευχής. Αυτό είναι λίγο δύσκολο να περιγραφεί και να επιτευχθεί. Κάποιος θα μπορούσε να το περιγράψει ως μια ήρεμη σιγουριά ότι η ευχή θα υλοποιηθεί. Αν δεν υπάρχει αυτή η νοητική κατάσταση, τότε παίρνει μπρος εξής μηχανισμός: «Άραγε δουλεύει στα αλήθεια αυτό το μαραφέτι;», «Χμμ, έχουν περάσει Χ μέρες/ώρες και δεν έχει γίνει τίποτα», «Λες να μη γίνει τίποτα τελικά;», «Μπα, τελικά δε δουλεύει». Το αποτέλεσμα; Το μαντέψατε. Δε θα γίνει τίποτα.

Τώρα μπορούμε να μπούμε στο ενδιαφέρον κομμάτι της υπόθεσης, τη Μηχανή των Ευχών, η οποία είναι πολύ απλή ουσιαστικά. Αποτελείται από 3 μέρη: Δύο λεπτά φύλλα χαλκού τα οποία συνδέονται με έναν ενισχυτή, ο οποίος συνδέεται με μια κεραία. Τοποθετούμε τον μαγικό σύνδεσμο ανάμεσα στα φύλλα χαλκού: φωτογραφία, τρίχα, νύχια, κλπ… (μέθοδοι συμπαθητικής μαγείας). Στη συνέχεια σκεφτόμαστε την ευχή που θέλουμε να κάνουμε και συγκεντρωνόμαστε σ’αυτήν. Την οπτικοποιούμε και την τοποθετούμε ανάμεσα στα φύλλα χαλκού μαζί με τον μαγικό σύνδεσμο. Μετά πατάμε το On και αφήνουμε τη συσκευή να αναμμένη ώσπου να πραγματοποιηθεί η ευχή. Τόσο απλό.



Πώς δουλεύει: Τα πάντα γύρω μας δονούνται. Αν μπορούσαμε να δούμε τον κόσμο με διαφορετικά μάτια τότε θα γινόμασταν μάρτυρες ενός τρελού χορού. Τα χρώματα δονούνται σε μια συγκεκριμένη συχνότητα, τα διάφορα υλικά δονούνται σε μια συγκεκριμένη συχνότητα ανάλογα με την πυκνότητα, το χρώμα, τη θερμοκρασία τους... Ακόμα και οι σκέψεις μας παράγουν δονήσεις. Οι σκέψεις δεν είναι τίποτε άλλο από ηλεκτρική ενέργεια ανάμεσα σε νευρώνες μέσα στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Μετρήσιμη και υπαρκτή ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό που θέλουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια αυτή που βρίσκεται μέσα στο κεφάλι μας και να την εξωτερικεύσουμε. Αυτό κάνει η συσκευή.

Οπτικοποιώντας την ευχή μας σε ένα απλό φύλλο χαρτί, είτε με κάποιο αυτοσχέδιο sigil, είτε απλά γράφοντάς την, φέρνουμε τις δονήσεις της ευχής μας στην κοινή πραγματικότητα, κοινώς ξεσφηνώνουμε την ευχή από τους νευρώνες του εγκεφάλου μας και της δίνουμε υλική υπόσταση. Ο μαγικός σύνδεσμος συνδέει τις δονήσεις της ευχής με τον “στόχο” της.

Τα δύο φύλλα χαλκού ανάμεσα στα οποία τοποθετούμε τον μαγικό σύνδεσμο και την οπτικοποίηση της ευχής απορροφούν τις δονήσεις αυτές και τις μεταφέρουν στον Ενισχυτή.

Ο Ενισχυτής κάνει αυτό ακριβώς που λέει. Ενισχύει τις ανεπαίσθητες αυτές δονήσεις και τις στέλνει στην κεραία η οποία τις αναμεταδίδει ενισχυμένες.

Οι δονήσεις αυτές μπλέκονται με την πραγματικότητα και της μεταδίδουν την ευχή. Η μηχανή μένει ανοιχτή να μεταδίδει ώσπου η πραγματικότητα να εναρμονίσει τις δονήσεις, κάτι που σημαίνει πραγματοποίηση της ευχής μας.

Και αυτό ήταν. Καλές ευχές.



12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Austin Osman Spare & φυσική 2ας Λυκείου τα σύγχρονα λυχνάρια δηλαδή ?

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρων.
Αξίζει σίγουρα δοκιμές.

alX είπε...

Έπρεπε να απολύσουμε το Τζίνι λόγω περικοπών, οπότε στραφήκαμε στη Φυσική.
Και επειδή εξειδικευμένοι φυσικοί κοστίζουν, προτιμήσαμε αυτούς που έχουν τελειώσει απλά λύκειο.

Low budget stuff.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο άρθρο. Δεν πουλάνε πουθενά κανένα έτοιμο λυχνάρι να τελειώνουμε;

Παρεμπιμπτόντως, ο δάσκαλος Jodorowski ζητά οικονομική συνεισφορά για να ολοκληρώσει την τελευταία (;) ταινία του. Θα γίνει χαμός....

MasterOfDeception είπε...

Εχω σταματησει να ευχομαι , ολα ειναι μοιραια και προκαθορισμενο και κανεις και τιποτα δεν μπορει να ξεφυγει απο το καρμικο του μονοπατι

Unknown είπε...

...ή και όχι :-)

MasterOfDeception είπε...

Eπισης μου φαινεται ανεπαρκης η εξηγηση ... οκ δονησεις κλπ αλλα υπαρχουν πολλα λογικα αλματα στον ολο συλλογισμο ... Βεβαια... ο καθενας πιστευει οτι γουσταρει

alX είπε...

Το πρώτο λογικό άλμα που γίνεται και αυτό που μετράει περισσότερο είναι πως ο εγκέφαλος μπορεί άμεσα να επηρεάσει την κοινή πραγματικότητα.
Δεν είναι όμως τόσο θέμα πίστης όσο είναι πειραματισμού και επιτυχίας ή αποτυχίας.
Έχοντας πειραματιστεί με διαφορετικές μεθόδους, όπως είναι τα sigils για παράδειγμα, έχω βρει πως υπάρχει αρκετά μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, ειδικά μετά από εξάσκηση.
Η χρησιμοποίηση της μηχανής για την "εκτόξευση" του sigil προσφέρει πλεονεκτήματα από την άποψη ότι ο χειριστής δεν έχει να κάνει με την μεταφορά ενέργειας που στην περίπτωση μιας παραδοσιακής "εκτόξευσης" θα έπρεπε να την παράγει ο ίδιος βάζοντας τον εαυτό του σε κάποιο trance state. Την διοχέτευση ενέργειας προς το sigil (οπτικοποίηση της ευχής/θέλησης) την αναλαμβάνει η μηχανή.

MasterOfDeception είπε...

Πως ξερεις ομως οτι η επιτυχια ξεφευγει απο τα πλαισια του στατιστικα αναμενομενου ?

Εγω θεωρω οτι sigils,mantras,ευχες, δεν επηρεαζουν την εξωτερικη πραγματικοτητα, ισως μπορουν να επηρεασουν την εσωτερικη του ατομου ομως ;)

alX είπε...

Εγώ πάλι θεωρώ ότι η μία και η άλλη είναι αλληλένδετες.

MasterOfDeception είπε...

Σιγουρα ειναι αλληλενδετες

Κλασσικα μπορουμε να πουμε οτι υπαρχει η εξωτερικη πραγματικοτητα, και το φασμα που πιανει το ατομο

Μπορω να δεχτω καποιες πρακτικες για την μεταβολη της αντιληψης μας/φασματος που πιανουμε, αλλα η εξωτερικη παραμενει αμεταβλητη τεινω να πιστευω

Pythagoras είπε...

Η εξωτερική πραγματικότητα επηρρεάζεται απο την εσωτερική.

Η εσωτερική πραγματικότητα επηρρεάζεται απο την εξωτερική.

As within, as without.

Οσον αφορά για το μέγιστο Διδάσκαλο, Alejandro Jodorowski, ετοιμάζει την καινούργια του ταινία με τη βοήθεια του κοινού. Είναι αλήθεια.

Παρακαλώ διαδώστε το. Έκανα ήδη donation.

Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς.