Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Heresy vol. I

Το Psybemagick του Pete είναι ένα μικρό αλλά περιεκτικό βιβλίο με κεφάλαια μιας σελίδας που λειτουργούν ως λογοτεχνικά "σφηνάκια".

Προφανώς ακολουθεί το format του Book of Lies του Θείου Αλ, προσαρμοσμένο φυσικά στην εποχή του Παν-Δαιμόνιον και απαλλαγμένο από τον λογοτεχνικό/αποκρυφιστικό ναρκισσισμό του.  

Είναι πνευματώδες, άμεσο, συμπυκνωμένο και ρέει εύκολα, για την ακρίβεια τελειώνει προτού καν το καταλάβεις. Φυσικά, όπως θα έπρεπε, το βιβλίο είναι ανοιχτό σε παραπάνω από μία αναγνώσεις και ο αναγνώστης θα λάβει πίσω ό,τι επενδύσει.

Τα κεφάλαια του βιβλίου με τον υπότιτλο Heresy, υπόσχονται να φέρουν αφρούς στο στόμα οποιουδήποτε Ανεριστικού Αποκρυφιστή και φυσικά δε θα μπορούσαμε παρά να τα λατρέψουμε.
Ας ξεκινήσουμε με το πρώτο μέρος:


Κεφάλαιο 20
Heresy I

Πνευματικότητα
Η Μαγεία δεν θα απελευθερωθεί από τον αποκρυφισμό ώσπου να στραγγαλίσουμε τον τελευταίο αστρολόγο με τα άντερα του τελευταίου πνευματικού γκουρού.

Μετά από δεκαετίες συσσωρευμένου θυμού στις επικρατούσες τάσεις ηλιθιότητας, προσφέρουμε κάτι που θα προσβάλει τον καθένα στα επόμενα κεφάλαια.

Ποτέ μην απορρίπτετε τις αρνητικές ρίζες κάθε εξίσωσης: πάντα να κοιτάζετε τη σκοτεινή πλευρά κάθε διαφώτισης.


Σχόλιο 20

Μόνο εξωφρενικοί παραλογισμοί απαιτούν πίστη. Ποτέ μην προσπαθήσετε να σχεδιάσετε μια πνευματικότητα πάνω σε βάσιμες ιδέες. Ξεκινήστε με κάτι πραγματικά ανόητο. Η άρνηση του θανάτου, του σεξ και της μαγείας είναι μια καλή αρχή.

Μπορείτε πολύ εύκολα να γίνεται πνευματικός γκουρού χρησιμοποιώντας την τεχνική του Γκέμπελς. Βρείτε ένα βολικό ψέμα και συνεχίστε να το επαναλαμβάνετε αρκετά δυνατά για όσο καιρό χρειαστεί ώσπου να σας πιστέψουν.

Η γλώσσα από μόνη της κάνει πιθανή τη θρησκεία. 
Η ανόητη εξίσωση 2+2=5 έχει τη δύναμη και το αποτέλεσμα ενός ιού ο οποίος θα γκρεμίσει όλο το οικοδόμημα των μαθηματικών αν αφεθεί χωρίς διόρθωση. 
Οι ψευδείς γλωσσικές εξισώσεις που υποβόσκουν κάτω από διάφορες τάσεις πνευματικότητας έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα στη σκέψη. 

Άσκηση: 
Αναγνωρίστε τις λανθασμένες γλωσσικές εξισώσεις που δημιουργούν τις παρακάτω ιδέες:
Η Υπέρτατη Ύπαρξη
Υψηλά Όντα
Πνευματικές Αξίες.